Government Job Information Provide you latest notification about sarkari naukri, latest government jobs, employment news,results, admit cards, job posting, banking jobs, army jobs, teacher jobs.

Post Top Ad

Current Affairs 19 August 2020 | General Knowledge

This section contains Daily 10 Nos. (Ten Nos.) Current Affairs Shots on National Affairs, International Affairs, Economy, Banking Affairs, Politics, Geography, Environment, Sports, etc. for Competitive Exams such as UPSC, UPPSC SSC, Bank PO, Bank Clerk, IBPS, Railway, Government Jobs, UPPSC, MPSC, and other state exams. This Current Affairs Shots (Hindi & English) will help you in the General Awareness section conducted in various Banking, SSC, Railway, and other Sarkari Naukri Entrance Examinations.


Current Affairs Shots [ Hindi ]

1. किस राज्य ने डी- ज्यूरे दिवस मनाया है ?
Ans. पांडिचेरी
2. कौन भारत का पहला बुलियन इंडेक्स लॉन्च करेगा ?
Ans. MCX
3.किस राज्य ने “पढई तुहार पारा” योजना शुरू करने की घोषणा की ?
Ans. छत्तीसगढ़

4. भारतीय नौसेना कमांडरों  के लिए एक सम्मेलन कब आयोजित करेंगे ?
Ans. 19 अगस्त 2020
5. ओकले का नया ब्रांड एंबेसडर किसे नियुक्त किया गया ?
Ans. रोहित शर्मा

6. सत्यपाल मलिक को कहां का राज्यपाल नियुक्त किया गया ?
Ans. मेघालय
7. अगस्त 2020 में निशिकांत कामत का निधन हो गया वह किस क्षेत्र से संबंधित है?
Ans. फिल्मकार
8. आर के माथुर ने कहा एक पुल का उद्घाटन किया?
Ans. लद्दाख
9. मदनलाल ढींगरा को समर्पित नया बस स्टैंड कहां निर्माण किया गया?
Ans. हरियाणा
10. किस देश का नौसेना  का जहाज गोवा पहुंचा?
Ans. बांग्लादेश

Current Affairs Shots [ English ]

1. Which state has celebrated De-Jure Day?
Ans. Pondicherry
2. Who will launch India’s first bullion index?
Ans. MCX
3.Which state announced the introduction of “Padhai Tuhar Para” scheme?
Ans. Chhattisgarh
4. When will Indian Navy hold a conference for commanders?
Ans. 19 August 2020
5. Who was appointed the new brand ambassador of Oakley?
Ans. Rohit Sharma
6. Where was Satyapal Malik appointed as the Governor of?
Ans. Meghalaya
7. Nishikant Kamat died in August 2020, he belongs to which field?
Ans. Filmmaker
8. RK Mathur inaugurated a bridge?
Ans. Ladakh
9. Where was the new bus stand dedicated to Madanlal Dhingra constructed?
Ans. Haryana
10. Navy ship of which country reached Goa?
Ans. Bangladesh

No comments:

Post a comment

Post Bottom ads